Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
lørdag den 21. november 2015
Grovpizza
Uanset hvor meget mystisk etnisk mad og bønner og koriander og figner og hvad har vi jeg fylder i ynglet, så er det de samme tre ting der står øverst på ønskeseddelen når de får lov til at bestemme menuen - pizza er en af dem. Jeg kommer fuldkornshvede i dejen, ruller den papirtyndt ud og bager den på en pizzasten der er 250 grader varm. Resultatet er sprød, lækker pizza med yndlingsfyldet på. Mine pizzaer er runde-isch, du kan selvfølgelig også lave dem firkantede.
4 dl vand
25 gr. gær
1 tsk. salt
200 gr. fuldkornshvedemel
400 gr. hvedemel
Ælt dejen sammen - her behøver du ikke ælte og koldhæve i timevis, den skal bare røres sammen og æltes, og så hvile ca. 1/2 time med et klæde over. Hvis du laver pizzabunde af koldhævet dej, så bliver den ikke sprød, men sej.
Rul pizzaen ud, jeg får ca. 8 pænt store af denne portion, og kom dit yndlingsfyldt på: pizzasauce (køb en på glas), skinke skåret i strimler, annanas, chorizo og peberfrugt, skinke og champignon, tun og helbladet, afdryppet spinat, og top det med masser af ost - revet ost og mozarella skåret i skiver og derefter i strimler. Bag hver pizza i ca. 8-10 minutter ved 250 grader - hold øje med dem - og regn ud hvor lang tid du skal bruge for at bage dem alle sammen, så du ikke første er færdig med at bage den sidste pizza klokken 22 om aftenen. Jeg plejer at bage dem alle sammen og så varmer jeg dem et par minutter inden spisetid. Viola, friskbagt pizza fra hjemmepizzariaet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar