Her er en af mine yndlingssupper. Jeg serverede den som en forret til fire, men du kan bare gange mængden op, så har du en hovedret. Der er en fin balance mellem fennikelns fine lakridsnote og tomaternes syrlighed. Jeg ploppede nogle stegte tigerrejer ned i, men suppen kan sagtens serveres uden fyld.
300 gr. fennikel (1 pænt stor en)
1 stort løg
1 tsk. salt
peber, olivenolie
3/4 dl pernod
1/2 dåse flået tomat
4 dl bouillon
1 dl piskefløde
Skær fennikel og løg i helt tynde skiver, gerne på mandolin, hvis du har sådan en. Sauter dem i mindst 20 minutter ved lav varme sammen med salt og peber. Hæld pernod på, og lad det koge væk. Tilsæt tomat og bouillon og lad det koge i ca. 45 minutter hvor det bobler jævnt over hele overfladen.
Hæld suppen gennem en sigte, mas grøntsagerne godt igennem så du får det hele med. Kog suppen op og tilsæt fløden. Smag til, du kan eventuelt komme lidt ekstra pernod i, men pas på, det må ikke smage sprittet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar