Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
fredag den 6. november 2015
Kyllingedeller med feta og polenta
Kyllingefrikadeller kan smagsmæssigt være en noget tam fornemmelse hvis man ikke kommer 'noget' i - men til gengæld er det en fin base at eksperimentere ud fra, fordi de netop ikke smager af meget i sig selv. Her er en version med fetaost og polenta i. Polentaen - groft majsmel - giver lidt struktur til dellerne. Pas på med saltet, da fetaen er ret salt i sig selv. Jeg serverede pasta, ratatouille og blomkål/broccoli til. (Og nej, jeg ved ikke hvad kameraet egentlig har fokuseret på. Muligvis dugen...)
500 gr. hakket kyllingekød
1 medium revet løg
1 æg
1/2 dl mælk eller anden væske
ca. 3 spsk. rå polenta (groft majsmel)
salt, peber
100 gr. fetaost
olivenolie til stegning.
Rør en fars af kyllingekød, revet løg, et æg, mælk og polenta - hvis du har en røremaskine, så brug den, og giv farsen et par minutter ved højeste hastighed. Der skal kun så meget polenta i, at farsen hænger sammen. Kom en anelse salt og peber i. Skær fetaosten i tern, og rør den ned i farsen. Lad farsen hvile i 20-30 minutter og steg den så i varm olivenolie til den er gennemstegt
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar