Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
fredag den 27. november 2015
Mussaman karrypasta
Her er opskriften på en mussamankarrypasta.
2 tsk. rejepasta
4 nelliker
1 spsk. hel koriander
1 tsk. hel spidskommen
4 hele kardemommekapsler
1 tsk. sort peber
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
2 stilke citrongræs
1 rød chili
1 tsk. salt
4 spsk. jordnøddeolie
vand
Kom rejepastaen ind i en lille flad sølvpapirspakke, som du folder tæt om det - indrømmet - ildelugtende indhold. Varm en pande op og rist nelliker, hel koriander, spidskommen og indholdet af de fire kardemommekapsler sammen med peber. Kom den lille sølvpapirspakke på panden og rist den med - vend den en gang. Det skal være ret høj varme. Når krydderierne begynder at snakke eller hoppe, så har de fået nok. Tag dem af varmen, og kværn til fint pulver. Hak løg og citrongræs i fine tern - du skal kun bruge det hvide af citrongræsset. Pres hvidløget, hak chilien og skræl og riv ingefæren ned i. Kom det hele i en minihakker (eller en morter, hvis du har brug for noget mindfullnes) og kør. Tilsæt salt og olie. Du skal skrabe det ned fra siderne et par gange. Tilsæt vand, indtil konsistensen er fast men dog så flydende at det kan hakkes til en fin pasta. Kom i en passende lufttæt beholder, og brug det til en gang mussamankarry med oksekød og kartofler. Hvis der bliver noget til overs, så kan du fryse det til en anden god gang.
Etiketter:
asiatisk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar