Hindbærparfait er en fin cremet is, som sagtens kan fryses uden ismaskine. Start med at koge en hindbærkompot, som du passerer igennem en sigte, så kernerne kommer væk, og derefter rører i ismassen. Hvis du vil prøve en anden variation, så kan du komme lidt rålakridspulver (2 tsk) (som du har opløst i kogende vand) ned i, så får du et diskret touch af lakrids.
300 gr. frosne hindbær
1/2 dl appelsinjuice
2 æggeblommer
1/2 liter piskefløde
8 spsk. rørsukker
1 vaniljestang
Kog hindbærene med appelsinjuicen, og lad det koge i et par minutter. Passér pureen genne, en sigte, så kernerne ikke kommer med (det er ikke det rareste at sidde at tygge i når man spiser is). Lad det køle helt af.
Pisk æggeblommer med piskefløden og det meste af rørsukkeret - hold lidt tilbage, som du skraber vaniljekornene ud i. Sørg for at de er helt adskilte, og kom korn og sukkeret ned. Pisk det til det er som tyk flødeskum (men endelig ikke grynet). Bland den KOLDE hindbærpuré ned i, og bland det godt sammen. Frys i 4-6 timer i en passende beholder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar