Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
onsdag den 3. februar 2016
Sukkersyltede tranebær
Friske tranebær er en fin ting - selvom de er pivsure i sig selv. Her har jeg kogt en sukkerlage og dumpet tranebærrene ned i, det er fint tilbehør til kød, f.eks. kylling, gris eller noget så simpelt som frikadeller.
2 dl vand
2 dl lyst rørsukker
250 gr. tranebær
Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage - sukkeret skal være helt opløst. Vask tranebærrene grundigt og sorter de dårlige fra. Kom dem ned i sukkerlagen, og giv det et kort opkog. Lad det koge 1-2 minutter, og sæt det så til side og lad det køle af.
Etiketter:
tilbehør
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar