torsdag den 18. februar 2016

Kalkun med fennikel og pernod


Her er en ret som man ikke skal spise hvis man er på kur. Til gengæld er det stensikkert, at kalkunkødet forbliver lækkert og saftigt! Det er jo ikke altid en selvfølge, når man har med kalkun at gøre. Jeg mindes med gru en jul, vi fik kalkun i mit barndomshjem, det var ca. lige så saftigt som en krydsfinerplade, og det smagte også deromkring. Puha. Fennikel og kalkun klæder hinanden, især hvis man lige understreger fennikelsmagen med et generøst skvæt Pernod. Jeg har desværre ikke noget billede, da fadene blev støvsuget inden jeg kunne nå at tænke på at få taget et. Men - det er altså heller ikke en særskilt fotogen ret... Hvis du ikke kan få kalkun, så kan du bruge kylling.

500 gr. kalkunbryst
2 pæne fennikel
1/2 dl. pernod
salt, peber, olie til at stege
3 dl piskefløde

Skær kalkunbrystet i tynde skiver, og steg dem hurtigt på en pande på begge sider. De behøver ikke at tage decideret farve - så risikerer du bare at de bliver helt tørre, Sæt dem til side. Skær fennikel i tynde skiver - gerne på en mandolin, hvis du har sådan en, og sauter dem i olie med salt og friskkværnet peber på en pande, til de bliver bløde og falder sammen. Skru op for varmen og tilsæt pernod. Lad det koge helt væk, tilsæt så fløde og skru ned. Lad fenniklen simre under låg i mindst 20 minutter. Hvis du har en familie som rykker baglæns væk fra bordet i skrigekrampe hvis de ser fennikel i identificerbar form, så kom saucen en tur i blenderen. Blend til en homogen masse, og kom kalkunstykkerne ned i. Lad det koge op, og småkoge i 2 minutter. Server med ris - og evt. med en fennikelsalat, hvis du vil køre fennikeltemaet helt ud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar