Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
mandag den 22. februar 2016
Spinatsalat med sesam og champignon
Det her er en fin lidt anderledes salat med soyamarinerede champignon og friske babyspinatblade - og ristede sesamfrø. Det smager godt til asiatisk mad og til kødboller med ansjos og spinat.
1/2 pose babyspinat
250 gr. champignon
3-4 spsk. sesamfrø
4 spsk. soyasauce
1 fed hvidløg
Start med champignon, de skal nemlig trække en smule. Skær roden af, og skær dem i så tynde skiver så muligt. Bland soyasauce med presset hvidløg, og kom champignonerne ned i. Rist sesamfrøene på en pande til de popper og hopper - det er et værre svineri, men det er det værd. Bland dem i salaten, når de er blevet kolde. Lad champignonerne stå og trække mindst 15 minutter - højst en time. Skyl og vask babyspinaten, og vend det hele godt rundt.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar