tirsdag den 16. februar 2016

Rød spidskål med pomelo og cashewkerner





Vi spiser ret meget kål. Så meget at *nogen* for nylig efterspurgte 'bare sådan en icebergsalat med agurk og cremefraiche-dressing'. Åh, men det ligger altså ikke lige til mig at få lavet det. Rød spidskål smager godt, faktisk tror jeg ikke at jeg kunne smage forskel på rød og grøn spidskål, hvis jeg af uforklarlige årsager smagte det i mørke, men den røde er så dekorativ. Pomelo er en slags kæmpestor grapefrugt, bare sød og ikke spor bitter.

1/2 rød spidskål
1 pomelo
1 dl saltede og ristede cashewkerner
1 dl. appelsinjuice
1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. honning
salt, peber

Bland appelsinjuice - eller saften af en appelsin, hvis du har sådan en, med æblecidereddike, honning, salt og peber. Skær spidskålen i meget tynde strimler, brug et mandolinjern, hvis du har det. Skær pomeloen i filetter sådan her: Skær toppen og bunden af - helt ind til frugtkødet, skallen og det hvide bag er ret tykt. Stil den med den afskårne ende på brædttet, og skær nu resten af skrællen af med en skarp kniv (det er generelt en fordel at skære med en skarp kniv og ikke en småsløv rusten en) oppefra og ned. Nu har du en pomelo, uden skal. Man kan tydeligt se hinderne, altså der, hvor den er inddelt i både. Skær nu kødet fri, ved at skære ind på hver side af hinden i en trekant. Vups, så falder der en fin nøgen pomelobåd ud. Hvis den er lidt for stor, så skær den i mindre stykker. Bland det hele godt, og drys cashewkerner over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar