lørdag den 27. februar 2016

Valnøddepesto


Det her er en uhyggelig god pesto med valnødder. God til brød, på salat, til pastaetter, til gris - og ikke mindst et match made in heaven til gorgonzola. Med de priser der er på nødder lige pt. er det jo nærmest en luksusspise - men det er det værd og vældig enkelt at lave. Når man skal bruge nødder til noget, så kan man med fordel gøre sig den ulejlighed at riste dem på en varm pande først, det får smagen frem.

100 gr. valnødder
1/2-1 dl god olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. æblecidereddike
salt

Rist valnødderne på en varm, tør pande. Pas på at de ikke branker. De skal dufte godt ristet og være gyldne. Blend dem til et fint pulver, bland med så meget olie, at det bliver til en tyk pasta (pesto), tilsæt presset hvidløg og smag til med salt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar