Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
lørdag den 20. februar 2016
Oksekødboller med ansjos og spinat
Ansjoser er ikke nogen dårlig ting - medmindre de er plastret ud over en fruit de mere-pizza, så kan de egentlig godt medføre et mindre traume. Men hvis man betragter dem som et krydderi - så er det en herlig til. Her giver de salt og unami til en flok oksekødboller. Pas på med netop at salte for meget selv, da de små fisk er vældig salte
500 gr. hakket oksekød
1 fed hvidløg
2 ansjosfiletter
3 spsk. hakket persille (bredbladet)
1 1/2 dl mælk
1/2 dl brødkrumme
1/2 dl rasp
1 æg
1/2 pose friske babyspinatblade
Kom brødkrumme og rask op i mælken. Tilsæt æg. Rør oksekødet ned i sammen med 1 fed presset hvidløg, fint, fint, finthakket ansjos og hakket persille. Rør det rigtig godt sammen, og lad det hvile i mindst 20 minutter. Form til små kødboller, lidt større end en valnød og steg dem ved ret høj varme, så de bruner ordentligt. Når de er færdige, så tilsæt den skyllede spinat og lad den falde sammen. Server med pasta og friskrevet parmesan.
Etiketter:
aftensmad,
hakket kød,
italiensk,
oksekød,
spinat
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar