lørdag den 20. februar 2016

Oksekødboller med ansjos og spinat



Ansjoser er ikke nogen dårlig ting - medmindre de er plastret ud over en fruit de mere-pizza, så kan de egentlig godt medføre et mindre traume. Men hvis man betragter dem som et krydderi - så er det en herlig til. Her giver de salt og unami til en flok oksekødboller. Pas på med netop at salte for meget selv, da de små fisk er vældig salte

500 gr. hakket oksekød
1 fed hvidløg
2 ansjosfiletter
3 spsk. hakket persille (bredbladet)
1 1/2 dl mælk
1/2 dl brødkrumme
1/2 dl rasp
1 æg
1/2 pose friske babyspinatblade

Kom brødkrumme og rask op i mælken. Tilsæt æg. Rør oksekødet ned i sammen med 1 fed presset hvidløg, fint, fint, finthakket ansjos og hakket persille. Rør det rigtig godt sammen, og lad det hvile i mindst 20 minutter. Form til små kødboller, lidt større end en valnød og steg dem ved ret høj varme, så de bruner ordentligt. Når de er færdige, så tilsæt den skyllede spinat og lad den falde sammen. Server med pasta og friskrevet parmesan.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar