Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
onsdag den 3. februar 2016
Tranebærsorbet med lime
Her er en superlækker og smagfuld tranebærsorbet med et lille parfumeret svirp af limeskræl. Der er brugt rigtige tranebær, og det gør hele forskellen. Hvis du kun kender tranebær som saft eller saftevand, så bliver du overrasket over hvor meget smag der er i bærrene. Hvis du har nogle sukkersyltede tranebær til overs, så kan du bruge dem her.
2 dl vand
2 dl lys rørsukker
250 gr. friske (eller frosne) tranebær
1 lime (skrællen)
Kog vand og rørsukker sammen til en sukkerlage - sukkeret skal være helt opløst. Kom tranebærrene i og lad dem koge med i et par minutter. Køl det hele af til det er helt koldt. Blend bærrene og sukkerlagen til en homogen masse. Juster eventuelt konsistensen med lidt vand, hvis det er for tykt. Hvis du vil have en fin sorbet, så kør massen gennem en sigte, hvis du godt kan lidt at der er lidt struktur i, så lad være. Vask limefrugten grundigt og riv den grønne skal fint ned i. Bland godt og smag til. Kør massen på ismaskine, eller frys den i egnet beholder og rør i den hver halve time.
Sorbeten her kan også danne basis for en fin lille tranebærdrink - lad 1 dl sorbet tø lidt op, så en ikke er stenhård, blend den med et passende kvantum vodka og cointreau (2.cl af hver) og server i cocktailglas. Så er vi ude i en slags frozen cosmopolitan og DET kan man faktisk ikke sige noget som helst dårligt om. Og så er det jo nærmest helsebringende, da tranebær er gode mod blærebetændelse. Skål!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar