torsdag den 20. august 2015

Bananis


Hvis man jævnligt har de der MEGET modne brune bananer til overs, som man ikke ved hvad man skal gøre ved, så er bananis faktisk et godt alternativ - selv hvis man, ligesom jeg, er alt andet end begejstret for smagen af banan. Denne is er så god, at den smager godt SELVOM der er banan i. (Ultimativ kompliment herfra)

3 meget modne bananer
2 1/2 dl piskefløde
3 dl mælk
1 nip salt
100 gr. sukker
1 tom vaniljestang
4 æggeblommer

Skræl bananerne og mos/hak dem lidt. Kom dem ned i en gryde sammen med piskefløde og mælk og et nip salt. Kog blandingen op. Når det koger, så stavblend det grundigt. Kom vaniljestangen ned i. Lad det stå i en halv times tid.

Rør sukker og æggeblommer sammen - det skal ikke piskes, bare røres sammen. Varm nu bananmælken op til kogepunktet igen, og sigt den ned i æggeblommerne - rør hele tiden. Kom det hele tilbage i gryden - altså bortset fra det, du har sigtet fra - og pisk i det hele tiden, mens du varmer det op til blandingen tykner, et sted mellem 76-80 grader. Det skal endelig ikke få for meget, så har du creme med røræg i, og det var jo ikke lige det, der var meningen. Køl blandingen helt af - gerne natten over i køleskabet - og frys den. Hvis du har en ismaskine, så brug den for en meget lækker cremet is, men den kan også fryses i en bøtte.

En chokoladesauce (1 dl piskefløde koges op, tages af varmen og 100 gr mørk chokolade 70 % smeltes ned i. Pisk grundigt sammen) passer fint til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar