mandag den 24. august 2015

Thaisalat med oksekød


Det er en salat af en masse grønt skåret i tynde stykker, og tynde stykker oksekød, vendt i en lime-chili-marinade. Det er vældig godt, og det gled forbløffende hurtigt ned i børnefamilien, på trods af indledende skepsis :-). Man kan variere grøntsagerne - originalt thailandsk er det vist noget med en agurk og lidt gulerød, men så er det nærmest en forret. Til en person. En ægte indfødt thailænder vil nok korse sig over (rød) spidskål, men altså.

(4 personer - to voksne og to børn)

400 gr. oksekød (jeg brugte stroganoff. Oksefilet er en dyr og dejlig løsning)
olie til stegning
1 fed hvidløg
1 spsk. soyasauce
1 lime
3 spsk. østerssauce
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. palmesukker(eller lidt mindre rørsukker)
1 rød chili
1 bundt forårsløg
1 rødt spidskål (eller andel let kålsort)
4 mellemstore gulerødder

Skær kødet i fine strimler. Steg det ved høj varme i olie, og når det er næsten færdigstegt, tilsættes et fed presset hvidløg. Lad det stege med et kort øjeblik og tilsæt så soya. Tag kødet af varmen. Rør østerssauce, fiskesauce og saften af 1 lime sammen og tilsæt sukker og rør det godt sammen. Hak chilien og kom den ned i, og tilsæt det varme kød. Lad det stå mens du ordner grøntsagerne: Skær spidskålen fint, gerne på mandolin (fjern stokken og de yderste blade), Skræl gulerødderne og skær dem ligeledes tyndt på mandolin eller med en tyndskræller. Skær forårsløgene i tynde skiver på skrå. Bland hele molevitten sammen, hæld kød og dressing ud over og bland igen. Hvis du har et par cashewnødder som du ikke ved hvad du skal gøre med, så kom dem over - og spis glad.

Nå ja - jeg har købt noget palmesukker. Derfor kommer jeg det i, når jeg laver asiatisk inspireret mad. Rørsukker er lige så fint, så skal du bare bruge lidt mindre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar