onsdag den 12. august 2015

Maltboller - med maltøl, honning og maltmel

 

Jeg har bevæget mig ud i et lille maltFLIP. Her er en opskrift på maltboller som går al in på malt, her er nemlig både maltøl og maltmel i. Og honning, så de er lidt søde. Min dej var i køleskabet i et døgn inden jeg bagte den - mindre kan også gøre det, 12 timer er fint, men man må jo få det til at passe ind i hverdagen. Man kan også komme 25 gr. gær i, og så bage den uden den lange hævetid, men hævetiden giver rigtig meget smag.

3 dl vand
1 maltøl (33 cl) (nisseøl, juleøl)
15 gr. gær
25 gr salt
2 spsk. fast honning
400 gr. fuldkornshvedemel
400 gr. hvedemel
100 gr. maltmel

Opløs gæren i vand og øl, tilsæt salt og honning. Kom maltmel og fuldkornshvedemel i, og tilsæt til sidst hvedemel. Det er ikke sikket, at det hele skal i, dejen skal stadig være klæbrig. Film skålen tæt og sæt den på køl natten over.

Tag skålen ud når du er klar til at bage, og form dejen til boller - du kan enten lave dem fint cirkelrunde, eller du kan forme dem lidt mere rustikt ved at skære dem i tilfældige stykker. Lad dem hæve på køkkenbordet under et klæde - 1-2 timer, alt efter hvor varmt der er i dit køkken. Tænd på ovnen og skru op på 250, brug en bagesten, hvis du har det. Lad ovnen blive rigtig varm - 20-30 minutter (dvs. du skal tænde ovnen FØR bollerne er færdighævede). Bag bollerne i ca. 15 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar