søndag den 16. august 2015

Fiskekager thai-style med nudelsalat med svampe og mynte


I min evige kamp for at variere fiskemenuen på matriklen kommer her opskriften på nogle thaiinspirerede fiskekager. Du kan godt bruge færdiglavet fars hvis du vil (men husk, at der ikke er særlig mange procent fisk i det!), jeg lavede mine på mørksej, og da der intet andet er i end et æg og krydderier, så er de mættende og mere fiskeholdige end fiskefrikadeller normalt er det. Du kan sagtens skrue op for krydringen - nedenstående opskrift blev konsumeret af en glad 1-årig, så den er ikke stærk.

Nudelsalaten er en variation over en gammel kending, her med svampe og mynte.

Fiskekager
450 gr. mørksej eller anden fast hvid fisk
1 æg
1/2 tsk. salt
1 fed hvidløg
1 grøn chili, finthakket
1 finthakket forårsløg
Olie til stegning

Nudelsalat
250 gr. risnudler
2 spsk. hakket mynte
2 spsk. hakket koriander
2 saftige lime (saft og skal)
1 fintrevet stykke ingefær (6 cm)
1/2  dl østerssauce
3 spsk. sesamolie
4 spsk. fish sauce
4 spsk. grofthakket palmesukker (hvis du bruger rørsukker, så smag dig frem. Du skal nok bruge mindre)
 1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 bundt forårsløg
250 gr. portobellosvampe
Olie til stegning

Fiskekager: Hak fisken to gange gennem kødhakkerens mindste hulskive (ellers bliver det for groft). Rør farsen med salt i et minut, tilsæt så det hele æg, presset hvidløg, og finthakket chili og forårsløg. Lad farsen hvile mindst en halv time. Form små flade kager med hænderne, og steg dem til de er gyldne. De skal nok holde faconen, selvom farsen er lidt løs i det.

Nudelsalat: Kom risnudlerne i en skål med lidt salt og hæld kogende vand over så det dækker. Lad dem trække efter anvisningen på pakkeen (typisk omkring 5 minutter). Skær portobellosvampene i tynde skitver og steg dem i olie med lidt salt. Lav dressingen imens: Rør alle de flydende ingredienser sammen, tilsæt hakket koriander, hakket mynte og revet ingefær og limeskal. Lad den trække til nudlerne er klar. Vend nudlerne i dressingen, og kom de afkølede portobellosvampe, peberfrugt skåret i tern og forårsløg i skå skiver ned i. Vend rundt og spis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar