søndag den 30. august 2015

Blommegrød


Da jeg var barn fik vi tit 'kompot', som var en samlebetegnelse for alle slags frugt kogt med lidt sukker. Brombær, blommer, svesker, æbler, hindbær. Hvis man skal være helt nøjregnende, så er en frugtgrød nok noget der er stivet med lidt kartoffelmel eller noget, for at få en lidt tykkere konsistens. Det bruger jeg ikke. Her er en blommegrød som blommegrød skal være - synes jeg - med hel kanel, sukker, blommer og lidt syre. Ikke andet. Serveret med letpisket fløde er det stor, stor lykke... Grøden skal være sød, men ikke hvinende sød (efter min smag).

900 gr. blommer
2 dl sukker (smag til)
1 1/2 dl appelsinjuice
2 stænger hel kanel

Skyl blommerne, fjern stenene og skær dem i kvarte. Kom dem op i en gryde, og tilsæt appelsinjuicen. Syren i appelsinerne giver frugtsmagen lidt mere 'dybde'. Kom sukker i og plump de hele kanelstænger ned i. Kog under låg i 20 minutter - det skal være ret flydende. Smag til -  måske skal der mere sukker i. Lad det køle helt af - eller til det er akkurat lunkent, og servere med iskold letpisket fløde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar