lørdag den 22. august 2015

Jordbæris med limeHer er en lækker cremet jordbæris med en diskret note af limeskræl. Hvis du vil have et ekstra finish, så skal du sigte jordbærpureen inden du kommer den ned i ismassen, så slipper du for at tygge i de små jordbær"kerner". Hvis du er snedig - og har en pose med 500 gr. jordbær i, så laver du det hele, og bruger halvdelen til is som nedenfor, og af den anden halvdel laver du en fin, enkel jordbærmarmelade. Den kondenserede mælk giver en cremet konsistens, og så synes jeg ikke at is lavet på kondenseret mælk krystalliserer så let.

Jordbærpure
250 gr. jordbær (frosne)
1/2 dl appelsinjuice

Is
2 1/2 dl piskefløde
1 dåse kondenseret mælk
1/2 lime (skrællen)

Da jordbærpureen skal ned i isen sammen med den kondenserede mælk skal du IKKE tilsætte noget sukker til den. Appelsinjuicen giver en smule modspil til bærrene, og gør smagen dybere. Kog jordbærrene op sammen med appelsinjuicen og lad det koge i et minut. Sæt til side og lad det køle helt af.

Pisk fløden til skum. Blend jordbærpureen, og kom den ned til flødeskummet. Tilsæt fintrevet limeskræl og kondenseret mælk og bland det hele meget grundigt sammen (ellers har du små frosne klumper af flødeskum i isen bagefter). Rør hele molevitten på ismaskine, og frys efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar