lørdag den 26. marts 2016

Gris med bacon og cheddar i mild sennepssauce


Gode grisekoteletter (uden ben) stegt hurtigt på panden om færdigsimret i ovnen i en mild sennepssauce og drysset med bacon og cheddar - ikke spor dårligt. Vi fik ris og rødkålssalat med kirsebær og cashewnødder til - og fennikelsalat med dild og æble til. Gris smager utrolig godt. Vi får det ikke så tit, for jeg vælger helst økologisk gris eller frilandsgris. Det er dejligt kød - og man kan spise det med god samvittighed.

4 koteletter af gris - ca. 400 gr. i alt
100 gr. bacon (friland)
1/4 l piskefløde
1 tsk. sennep med top - Maille
1 fed hvidløg
100 gr. cheddarost
salt, peber, lidt citron og hvid balsamico
olie til stegning

Brun koteletterne på hver side ved høj varme. Drys lidt salt og peber over, og læg dem i et ovnfast fad. De skal ikke være gennemstegte, for så bliver de tørre, men de skal tage godt med farve. Kog fløden op i en gryde ved siden af, tilsæt et fed presset hvidløg, og smag til med sennep, salt og peber - men pas på med saltet, for baconen giver ret meget salt også. Måske skal der lidt citron i eller lidt hvid balsamico - eller begge dele. Hæld saucen over kødet, og riv cheddaren over. Giv fadet 15 minutter i en 200 grader varm ovn til saucen bobler og osten er smeltet. Knus baconen ud over og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar