mandag den 7. marts 2016

Orientalske ris med ristet kyllingeskind


Her er en opskrift på ris med orientalsk pift. Det smager rigtig godt til mellemøstlig og indisk mad, og det ser ud af meget mere - det er hurtigt at lave. Min version er et økonomi-rip-off af Ottolenghi (som er en fantastisk kok, der har skrevet en kogebog der hedder Jerusalem, fyldt med fantastisk jødisk-arabisk mad). Jeg brugte sprødstegt kyllingeskind som et ekstra pift, det kan sagtens udelades, ligesom du kan bruge den slags nødder du kan lide og erstatte rosiner med f.eks. tranebær.

20 gr. smør
3 dl basmatiris
kogende vand (se forholdet på posen)
2 kyllingeskind (fra kyllingebryster)
1 tsk gurkemeje opløst i lidt varmt vand
3 spsk. finthakket dild
1 spsk. finthakket persille
1 dl cashewnødder
2 spsk. rosiner
olie til stegning

Smelt smørret og kom risen ned i. Vend den rundt, så alle risene er dækket af smør (lidt ligesom hvis du skulle lave risotto). Tilsæt kogende vand - se forholdet mellem vand og ris på posen (jeg gør det altid på slump), og læg låg på. Lad risen koge mør. Steg i mellemtiden kyllingeskindet sprødt i varm olie, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Når risene er færdigkogte, så bland hæld gurkemejeblandingen over den ene halvdel af risene, så de bliver flot gule. Læg låg på igen, og lad det stå et par minutter. Bland nu forsigtigt ris med finthakkede krydderurter og drys cashewnødder og rosiner over, vend forsigtigt rundt. Skær de sprøde kyllingeskind i små stykker og drys dem over risene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar