torsdag den 24. marts 2016

Roggenmischbrot med ølandshvede



I Tyskland har de et vidunderligt brød med det meget lidt mundrette navn Roggenmischbrot - som kan oversættes til 'rugblandingsbrød'. Det er rigtig godt til pølse, ost og pålæg, og det rister godt

Her er en version, som smagsmæssigt kommer tæt på, men det er lavet på ølandshvede og fuldkornshvedemel (ikke skyggen af rug her, så vi er klart ud i noget falsk varebetegnelse). Brødet har en sej, lidt hård skorpe og en tæt krumme. Jeg har kørt dejen på maskine, og så kom den i køleskabet natten over.

6 dl vand
10 gr gær
1 dl surdej
20 gr. havsalt
200 gr. fuldkornshvedemel
500 gr. ølandshvedemel

Bland vand og surdej og opløs gæren heri. Tilsæt salt og al melet på en gang, og kør, til dejen slipper kanterne på skålen - det kan godt tage et stykke tid, da det er en ret våd dej. Den skal være ret våd når den er færdig, men dog til at forme, så den ikke flyder ud til en stor pandekage. Hvis du synes den er for våd, så tilsæt 50 gr. fuldkornshvede ekstra. Kom dejen i en skål, film den og stil den på køl til næste dag.

Varm ovnen op til 250 grader - der skal være en bagesten i. Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå lunt på køkkenbordet mens ovnen varmer op - det tager ca. 1/2 time. Lemp forsigtigt dejen ud på bagestenen. Bag den i 20 minutter ved 250 grader, og skru så ned til 225 grader, og bag yderligere 25 minutter. Tag ud og køl af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar