tirsdag den 22. marts 2016

Svinekæber i mørk øl


Her er vaskeægte simremad - langtidssimrede svinekæber. De var så møre, at jeg kom til at hakke en over med træspartlen da jeg skulle mærke om den var kogt nok. Det er ret simpelt - ud over at det skal have nogle timer på komfuret: kød simret med øl og lidt urter. Kartoffelmos er selvskrevet til, og så serverede jeg pariserkarotter, vendt i smør og timian og rå rødbeder i tynde strimler vendt i olie, æblecidereddike, salt og peber. Hvis du ikke har frosne perleløg, så brug perleløg på glas

500 gr. svinekæber
1 mørk øl (jeg brugte Svanneke Stout)
1 fed hvidløg
2 kviste timian
3-4 gulerødder
2 løg
2 laurbærblade
1/2 bundt forårsløg (eller en lille porre)
1 fond'terning' (f.eks. Knorr har sådan nogle halvflydende nogen)
200 gr. perleløg (frost)
1 1/2 spsk æblecidereddike
1 tsk. honning
salt, peber
smør og olie til bruning

Start med at pudse svinekæberne af, hvis det ikke er blevet gjort for dig. Varm olien op, og brun dem af for høj varme. Drys med salt og peber. Skær gulerødderne og løgene i tern, og rens og skær forårsløgene. Kom det ned på panden og steg det i et par minutter sammen med hvidløg, laurbærblade og timiankvist. Hæld øl over og lad det hele koge op. Tilsæt fond'terning', læg låg på og lad det småsimre under jævnlig omrøring i 2-3 timer.

Når det er ved at være spisetid, så fiskes svinekæberne op. Tag laurbær og timiankviste op og blend resten af væsken til en sauce - det giver lidt struktur at blende grøntsagerne. Steg perleløgene i lidt smør i et par minutter, tilsæt æblecidereddike, salt, peber og lad det koge væk. Tilsæt nu en tsk. honning og pas på, at det ikke brænder på. Kom løgene ned i den blendede sauce sammen med svinekæberne, og smag til. Måske der skal lidt hvid balsamico, lidt citron eller sågar en smule sukker i - hvis du har valgt en meget bitter øl.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar