torsdag den 17. marts 2016

Jægergryde med cocktailpølser og kartoffelmos

Nogle retter bliver bare bedre, jo flere cocktailpølser man hælder i. Eller små lækre brunchpølser. Her er en klassiker med kartoffelmos som gør alle børn og barnlige sjæle glade. Jeg foretrækker min kartoffelmos rørt med smør og muskatnød og med lidt af kartoffelvandet i - hvis du bedst kan lide den pisket op med mælk, så gør det :-)

1 1/2 kg kartofler
50 gr. smør
salt, peber, 1/2 revet muskatnød
lidt af kartoffelvandet

200 gr. bacon i strimler
400 gr. frilandsgris i tern eller strimler
1 stort hakket løg
250 gr. cocktailpøler eller små brunchpølser
1/4 l fløde 18 %
salt, peber, hvid balsamico
kulør

Skræl og kog kartoflerne møre. Pres dem gennem kartoffeljernet, hvis du har det (det ligner en overdimensioneret hvidløgspresser) eller mos dem med en kartoffelmoser. Kom smørret ned i, salt, peber og revet muskatnød og rør kartoffelvand i, til det har en passende konsistens. Rør grundigt med en træske (eller en stor ske). Sæt til side.

Steg bacon sprødt på en pande, tag det af og sæt det til side. Steg grisen i baconfedtet, brun kødet grundigt på alle sider. Tilsæt hakket løg og lad det gyldne. Kom fløde på, juster farven med lidt kulør, og smag til med salt, peber og hvid balsamico - pas på med saltet, for baconen er også salt! Tilsæt den stegte bacon og lad det koge i 10-15 minutter. Tilsæt cocktailpølser og varm dem godt i gennem (pas på de ikke koger, så sprækker skindet, hvis der er skind på, og det er ikke så kønt). Server hele molevitten med kartoffelmos!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar