tirsdag den 15. marts 2016

Tærte med broccoli og skinke


En tærte er altid dejligt, enten til frokost eller til aftensmad, og hvis du serverer en kålsalat af en eller anden slags til, er det nok til 5 (og en baby). Her er der fyld af broccoli og skinkestrimler, men en af de vældig gode ting ved tærter er, at du kan komme næsten hvad som helst du finder i køleskabet i dem. Perfekt til sidst på ugen, når rotten sidder med sørgebind inde i det næsten tomme køleskab!

125 gr. smør
100 gr. fuldkornshvedemel
150 gr. hvedemel
1/2 tsk salt
1 dl vand

500 gr. broccoli
200 gr. skinke skåret i strimler

75 gr. fast ost (jeg brugte endestykket af et stykke skæreost)
4 æg
1 dl piskefløde
4 dl mælk
salt, peber, muskatnød.

Vej melet af, og riv det kolde smør ned i. Tilsæt salt og ælt det let sammen. Tilsæt vandet, og lad dejen samle sig. Læg den i en plasticpose på køl i mindst en halv time. Varm ovnen op på 200 grader. Når dejen har hvilet, så rul den ud til den er 3-4 mm. Smør en tærteform på 28 cm grundigt, og læg dejen i. Lad bare kanterne hænge over under forbagningen, så kan du skære dem af bag efter, og du risikerer ikke at de krymper helt ned under bagningen. Bag bunden i 30 minutter, tag den ud og skær kanterne af med en skarp kniv (eller gå efter et rustikt tærtelook)

Skær broccolien i små buketter Iså så, at de kan være i tærteformen uden at rage op) - skær den store stok væk (den kan du bruge til broccolisalat, hvis du skærer den i julienne, blander den med en olie-eddike-senneps-dressing med salt og peber i og en generøs mængde af nigellafrø). Hæld kogende vand over de små buketter og lad det stå et par minutter. Hæld væden fra og lad dem dryppe godt af, og fordel dem på den bagte bund. Drys skinkestrimler over. Bland fløde og mælk, og pisk æggene godt ud heri. Kom salt, peber og en smule friskrevet muskatnød ned i (pas på, osten giver også lidt salt). Hæld flødeblandingen ud over fyldet, og riv osten over. Bag tærten i 30 minutter, tag den ud, og lad den gerne stå i et kvarters tid inden du spiser den (minimerer risikoen for brandskader i munden).Ingen kommentarer:

Send en kommentar