mandag den 28. marts 2016

Rødkålssalat med syltede kirsebær og cashewnødder


En af mine all-time yndlingssalater som vi får ganske ofte i kålsæsonen er rødkålssalat med syltede kirsebær og cashwenødder. Umiddelbart lyder det som en virkelig mærkelig kombination, men de pivsøde kirsebær og rødkålen kan noget sammen.

1/4 rødkålshovede (uden stokken)
2 spsk. amarenakirsebær
3 spsk. kirsebærlage
1/2 spsk. æbleciddereddike
1/2 dl ristede og saltede cashewnødder
salt, peber

Hvis du har et mandolinjern, så er det nu, at du skal bruge det. Jo finere kålen er snittet, jo bedre. Hvis du ikke har et, så skærp din skarpeste kniv og snit kålen meget, meget fint/tyndt. Bland kirsebærlage med æblecidereddike og smag til med salt og peber. Hak kirsebærene lidt, og bland det hele sammen med kålen. Sørg for at der er dressing over det hele. Inden servering hældes de ristede og saltede nødder over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar