fredag den 22. maj 2015

Bagte bananer med karamelsauce og chokoladesauce


Hvis man er typen der kan lide bananer, så bliver man helt salig over denne dessert - bagte bananer med karamelsauce og chokoladesauce. Karamelsaucen kommer i to udgaver - den nemme, og den hjemmelavede. Den hjemmelavede giver en ordentlig portion, fordi der skal noget volumen på når man laver det. Det nytter ikke at stå og fedte med to spsk. fløde og noget sukker i en gryde.

4-5 modne bananer

Chokoladesauce:
2 dl piskefløde
1 dl chokoladepallets (f.eks. callebaut) eller anden god mørk chokolade

Karamelsauce - den nemme:
130 gr. karameller (Werthers echte - men de bløde, ikke karamelbolcherne!)
1/2 dl. piskefløde

eller

Karamelsauce, hjemmelavet:
1/4 l piskefløde
250 gr. muscovadosukker (eller rørsukker)
50 gr. glycose
30 gr. smør
1/4 tsk salt (ret fint)

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Chokoladesauce:
Varm piskefløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Lad den smelte, og pisk det hele til en fin blank chokoladesauce. Køl den af, så den er lunken.

Karamelsauce - den nemme:
Smelt karamellerne i fløden. Det går hurtigt, men du skal være over det, så det ikke brænder på. Når det er smeltet sammen til en homogen masse er den klar. Lad den køle af, så den også er lunken, men stadig flydende..

Karamelsaucen hjemmelavet: Kom alle ingredienser i en gryde, og bring det i kog. Rør det godt samme når det koger, til det bliver en fin homogen sauce. Lad saucen køle af, så den er lunken men stadig flydende.

Læg de hele bananer med skræl i et ovnfast fad eller på en tallerken, og bag dem i 10-15 minutter. De skal blive helt sorte og ret bløde. Tag dem ud, og lad dem køle af i ca 20 minutter inden du spiser dem, så de stadig er lune, men ikke brændende varme.

Så tager man en banan, flækker den og kommer karamelsauce og chokoladesauce ned i den, og spiser. Velbekomme!

PS: Hvis du har fået blod på tanden, så kan du også lave karameller (med havsalt) - det er samme ingredienser som til den hjemmelavede karamelsauce, du skal bare koge det længere - og tilsætte flagesalt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar