torsdag den 7. maj 2015

Kylling Korma



Amen altså... Det er da ikke til at få taget et billede af maden i den her familie før fade og tallerkener er støvsuget. Det her billede forestiller overhovedet ikke kylling korma - men det ligner til forveksling. Det her er en cremet og venlig ret - så venlig, at jeg faktisk fodrede min 8-måneder gamle datter med den i går. Man kan selvfølgelig spice den op med noget chili, hvis man vil...

3 spsk. sesamolie
1 fed hvidløg
6 cm ingefær, skrællet og revet fint
2 grønne chili, hakket fint
2 løg, hakkede eller revne
1 tsk. hel spidskommen
1 tsk. hel koriander
5-6 hele grønne kardemomme
1/2 tsk. stødt gurkemeje
1/2 tsk. garam marsala (eller karry)
1 tsk. salt
1 lille dåse koncentreret tomatpure
2-3 kyllingebryster (www.hopballe.dk )
1 dåse kokosmælk

Stød eller kværn de hele  - husk at tage de sorte frø ud af kardemommekapslerne, det er kun dem du skal bruge, ikke de grønne skaller. Hvis du virkelig vil gøre det godt for dig selv, så kan du starte med at riste dem på panden til det dufter og SÅ kværne dem. Varm olien op, kom løg, hvidløg, chili og ingefær ned i, og alle krydderierne samt salt. Lad det stege ved medium varme i 5-10 minutter. Tilsæt tomatpuré, den må godt blive 'svitset' lidt.Tilsæt kokosmælk, og kog det hele godt i gennem. Lad saucen koge under låg i minimum 15 minutter - gerne 30. Smag saucen til - måske skal der mere salt, chili eller lidt citron eller lime i. Hvis du har meget hysteriske børn (eller andet godtfolk), så kan du blende saucen så alle spor af løg osv. forsvinder. Skær kyllingen i tynde skiver på tværs, og kom den ned i saucen. Lad den simre et par minutter til den er mør - det må endelig ikke få for meget, så bliver det tørt og træet.

Server med ris gerne med ananaschutney, mangochutney eller æblechutney. Ristet blomkål med cashewnødder passer også fint til - del et helt blomkålshoved i buketter, kog dem i 5 minutter, og steg dem derefter på en pande i lidt olie med salt og ca 1. tsk garam marsala eller karry på, til de er pænt gyldne. Kom nødderne på og spis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar