lørdag den 9. maj 2015

Kammerjunkere

Hjemmelavede kammerjunkere smager helt anderledes end de færdige - for det første er de ikke så søde, for det andet, så smager de rent faktisk af noget, nemlig citron og kardemomme. Det synes jeg hører til - hvis du ikke kan lide det, så udelad det. Den 'rigtige måde at lave kammerjunkere på, det er at bage dem 'halvt' og flække dem, og derefter tørre dem i ovnen. Du kan også bare trykke dem ret flade, og så bage dem ad en omgang, det er lidt nemmere.

Af portionen her bliver ca. 2 bageplader

200 gr. smør
150 gr. sukker
et nip salt
2 æg
2 dl mælk
450 gr. hvedemel
1 spsk bagepulver
1 1/2 citron (skallen)
10 hele kardemommekapsler

Rør smør og sukker blødt, tilsæt salt, fintrevet citronskal (brug helst ubehandlede citroner) og stør kardemommen (pil frøene ud af de grønne kapsler) til fint pulver og kom det ned i. Tilsæt et æg ad gangen, rør grundigt indimellem. Tilsæt mel blandet med bagepulver og mælk skiftevis. Form dejen til ca. valnøddestore klumper, tryk dem lidt flade og bag dem i ca. 10 minutter ved 200 grader. Tag dem ud og flæk dem - det gøres bedst med en savtakket kniv, og det gør ikke noget at det ser lidt rustikt ud. Læg dem i et lag på en bageplade og tør dem i ovnen ved 100 grader varmluft i 45-60 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar