Hjemmelavede kammerjunkere smager helt anderledes end de færdige - for det første er de ikke så søde, for det andet, så smager de rent faktisk af noget, nemlig citron og kardemomme. Det synes jeg hører til - hvis du ikke kan lide det, så udelad det. Den 'rigtige måde at lave kammerjunkere på, det er at bage dem 'halvt' og flække dem, og derefter tørre dem i ovnen. Du kan også bare trykke dem ret flade, og så bage dem ad en omgang, det er lidt nemmere.
Af portionen her bliver ca. 2 bageplader
200 gr. smør
150 gr. sukker
et nip salt
2 æg
2 dl mælk
450 gr. hvedemel
1 spsk bagepulver
1 1/2 citron (skallen)
10 hele kardemommekapsler
Rør smør og sukker blødt, tilsæt salt, fintrevet citronskal (brug helst ubehandlede citroner) og stør kardemommen (pil frøene ud af de grønne kapsler) til fint pulver og kom det ned i. Tilsæt et æg ad gangen, rør grundigt indimellem. Tilsæt mel blandet med bagepulver og mælk skiftevis. Form dejen til ca. valnøddestore klumper, tryk dem lidt flade og bag dem i ca. 10 minutter ved 200 grader. Tag dem ud og flæk dem - det gøres bedst med en savtakket kniv, og det gør ikke noget at det ser lidt rustikt ud. Læg dem i et lag på en bageplade og tør dem i ovnen ved 100 grader varmluft i 45-60 minutter
Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar