onsdag den 16. september 2015

Blommeparfait, blommesorbet og blommemazarin

Jeg fik rodet mig ud i at lave noget dessert til svigermors 70. års fødselsdagsmiddag, og da vi havde haven fuld af blommer og det i øvrigt passede fint til et efterårstema, så var det oplagt at lave nogle varianter over 'blomme'.  Lav en ordentlig skudefuld blommegrød, og brug det som basis. Si saft fra til sorbet, tag hele blommer fra til mazarinen, og blend så du har 1/4 liter til parfait. Hvis du har blommegrød til overs, så kog det op med kanel, og bag mandelmakroner (erstat nødder med mandler)og lav hvid chokoladeskum til. Hvis du vælger at lave sådan en blommesorbet, så er det vigtigt at du arbejder med at give hver del en lidt forskellig smag - f.eks. af kanel, tilsætter citronskræl eller earl rey. Ellers bliver det for ens - og dermed kedeligt. Her først en blommeparfait, og det er faktisk bedre end det lyder. Jeg genbrugte min opskrift på rabarbermazarin og kom en tsk. godt afdryppet blomme (fra blommegrøden) ned i hver mazarin i stedet.

15 portioner (små)

1/4 l piskefløde
1 stang vanilje
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1/4 l blommemos (blommegrød kogt uden kanel, og blendet)

Pisk fløden med æggeblommer, sukker og indholdet af vaniljestangen (sørg for at skrabe kornene ud i noget sukker så de skiller sig pænt ad). Pisk det til ret stift skum - men endelig ikke knoldet! Rør forsigtigt blommemosen i, og frys det på ismaskine. Når det er frosset til softice, så sprøjt det ud i små silikoneforme på 6 cm i diameter. Efterfrys i fryseren.

Blommesorbet
1/2 liter afdryppet saft af blommegrød
Revet skræl af 1 citron
Saften skal være hel kold. Kom citronsaft i, og kør det hele på ismaskinen. Efterfrys i fryseren.

Blommemazarin (15 små)
100 gr. smør
100 gr. rørsukker
100 gr. marcipan
2 æg
50 gr. mel

ca. 1 dl afdryppede blomme i små stykker.

Mazarinmasse: Pisk smør og sukker. Riv marcipanen ned i, og pisk grundigt. Kom æggene i, og pisk det lyst og skummende. Det tager et par minutter. Kom til sidst mel i, og pisk det akkurat sammen til en homogen masse. Jeg bagte mine i små linseforme (med en diameter på 6 cm), der blev 15 af portionen. Fyld mazarinmassen i formene - fyld dem ca. halvt op. Kom en tsk. blomme ovenpå, og kom det hele i en 170 grader varm ovn i 20-25 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar