mandag den 14. september 2015

Pasta med kødboller


Pasta med kødboller er en dejlig ret, og selvom der nærmest er de samme ting i som der er i pasta med kødsauce, så smager det bare... anderledes. Og bedre. Og så er det lidt hyggeligt at sidde og spise. Hvis du har lyst, kan du lave pesto, tomatsauce og pasta selv - hvis ikke, så køb det færdigt, det bliver alligevel et ualmindelig godt måltid!

500 gr. hakket oksekød
1 løg
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl vand eller mælk
2-3 spsk. rasp (eller lidt mindre mel)
salt, peber

Olie til stegning

Hvis du ikke laver tomatsauce selv, så skal du bruge
1 lille dåse koncentreret tomatpure
2 dåser hakkede tomater
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 tsk salt
1/2 dl æblecidereddike
salt, peber, honning

Frisk pasta

Et glas pesto

Hak det første løg, rør det sammen med oksekød, presset hvidløg, æg, væske og rasp og smag til med salt og peber. Lad farsen stå i en halv times tid inden du begynder at forme kødboller af den.

Imens laver du tomatsaucen (hvis du har den klar, så kan du i stedet tage et glad rødvin og læse dameblad). Skræ løget og skær det i kvarte, kom tomatpure, hakkede tomater, et helt fed hvidløg, salt og æblecidereddike i en gryde og lad det koge - det skal småboble over hele overfladen i ca. 20 minutter. Juster evt. konsistensen, hvis det bliver tørt undervejs. Blend det med en stavblender.

Varm olien op på en pande til den er ret varm og form små valnøddestore kødboller af farsen (jeg bruger latexhandsker og triller dem mellem hænderne), steg dem til de er pænt brunede over det hele. Sørg for at temperaturen er høj, og der ikke er for mange af gangen på panden, så de koger i stedet for at stege. Når de er fine, så hæld tomatsaucen over, og lad det simre i 10 minutter. Server med en skudefuld nykogt pasta, pesto og friskrevet ost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar