tirsdag den 8. september 2015

Kokosmakroner med citronskræl

En kokosmakron er sådan en fin lille kage. Da jeg var barn, blev der kun bagt kokosmakroner, hvis vi havde nogle æggehvider til overs. Sådan en slags stop-spild-af-mad som dengang nok mere havde noget at gøre med, at man bare IKKE smed mad ud. Eller ret meget andet. Nå, men uanset om man har æggehvider til overs fra et andet projekt eller hvad, så er disse små kager nemme at lave, og overraskende velsmagende. Hvis man synes kan man dyppe bunden i mørk chokolade, men de er også fine single. Citronskrællen giver en god fin smag.

4 æggehvider
150 gr. rørsukker
200 gr. kokosmel
revet skal af 1/2 citron

Rør (ikke pisk, bare rør) alle ingredienserne sammen, og kom dem i en gryde. Varm massen op mens du rører i den hele tiden, til den er lunken/fingervarm. Tag gryden af pladen, og sæt små toppe på en bageplade. Brug en teske, og form efter med fingrene. "Dejen" smuldrer fra hinanden, men tryk den let sammen, så går det nok. Bag dem i en 160 grader (varmluft) forvarmet ovn i 10 minutter, skru ned på 150 og bag dem i 10 minutter til. Hold øje med dem hele tiden. Tag dem ud og lad dem køle af - vent til de er kølet af med at pille dem af bagepapiret, ellers går de fra hinanden. Spis straks, eller opbevar i lufttæt dåse. Hvis du vil dyppe dem i chokolade, så smelt 200 gr. chokolade over vandbad (du skal kun bruge ca. halvdelen, men det er ikke til at arbejde med chokoladen, hvis der ikke er en vis masse). Opbevar dem lufttæt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar