torsdag den 22. oktober 2015

Boller i karry med peanuts, annanas og ristet kokosBoller i karry er et hit hos både store og små. Vi får det altid med ris, peanuts, annanas og ristet kokos til - sådan rijstaffel-style. Hvis man er snedig og har tid til det, så laver man en dobbelt portion af kødbollerne, og fryser den ene halvdel ned (fladt i en pose) så er der hurtig aftensmad en anden dag. Med karryen bliver du nødt til at smage dig frem - der er utrolig forskel i styrken. Jeg brugte garam marsala i denne - og tilsatte 1 tsk. gurkemeje for at få den gule farve frem. Man kan sagtens lave saucen uden fløde i, jeg synes bare de to ting klæder hinanden utrolig godt.

Kødboller
500 gr. hakket kalv/flæsk
1 stort løg
1 æg
1/2 tsk salt
1 1/2 dl mælk
4-5 spsk. mel eller rasp
friskkværnet peber

bouillonterning

Karrysauce
20 gr. smør
1 spsk. karry (smag dig frem)
mel til at opsuge smørret
ca 4 dl. af kogevandet fra kødbollerne
11/2 dl fløde
2 spsk. hvid balsamico
2 spsk. citronsaft
salt, peber

1/3 pose peanuts
1 lille dåse annanas
2 dl kokosmel, groft eller -spåner

Serveres med ris.

Kødboller: Rør det hakkede kød med finthakket (eller fintrevet) løg, æg, mælk, salt og peber, tilsæt så meget mel eller rasp så du får en passende konsistens - husk at farsen bliver lidt fastere, når den hviler. Sæt til side, og lad farsen stå i 20-30 minutter og samle sig. Kom vand i en gryde med en pænt stor overflade - ca. halvt fuld, og kom bouillonterningen ned i. Lad det koge op, og skru så ned til medium varme. Brug en barneske og din håndflade til at forme runde kødboller og lad dem dumpe ned i vandet efterhånden som de bliver færdige - kom kun så mange ned i, at de ligger i et lag. Vandet skal kun skælve, ikke bulderkoge. Når bollerne stiger op fra bunden er de færdige. Tag dem op og læg dem til side og kog næste hold. Når du er færdig, så si kogevandet gennem en si, så du opfanger de værste vildfarne løgstykker. Gem vandet til saucen.

Karrysauce:
Smelt smørret og lad det bruse op. Tilsæt karrypulveret, og vend det lidt rundt - det må ikke branke! - tilsæt så meget mel, at det opsuger smørret, og pisk nu langsomt kogevandet fra kødbollerne ned i lidt efter lidt. Sørg for at der ikke er klumper i - hvis de alligevel skulle snige sig ned i, så kan du sigte saucen. Tilsæt fløden og juster evt. konsistensen med mere kogevand, hvis den er for tyk, kom hvid balsamico og citronsaft i og smag saucen til. Der må godt være smæk på den. Kom så mange kødboller ned i som du vil have - frys resten ned.

Rist kokosmel eller kokosspåner under konstant omrøring på en varm pande til det tager farve. Server til i en lille skål med peanuts og annanas.Ingen kommentarer:

Send en kommentar