onsdag den 14. oktober 2015

Coq au vinPrincippet for coq au vin - hane i vin - er stort set det samme som boeuf bourguignon. Bare med (hane)kylling. Steg kød, steg grøntsager, simr i vin og bouillon og tilsæt ristet bacon og champignon. Det passer sig selv, og det er fint børnevenligt, selvom der er en halv flaske rødvin i. Man kan også marinere kyllingen i rødvin natten over - men så er det ikke børnevenligt mere. Jeg synes perleløg i lage er perfekte i denne ret, hvis du ikke kan skaffe det, så kan du bruge dem fra frost, som du svitser i lidt smør til de er gyldne, og kommer et par spsk. æbleciddereddike ved - kog til det er kogt væk. Smag til med salt, peber og en lille tsk. honning.

1 (hane)kylling eller 6-7 kyllingelår
1 mellemstort løg
1 fed hvidløg
4 pæne gulerødder
2 stilke bladselleri
3 persillerødder
3-4 kviste timian
2 laurbærblade
1 spsk. hel, sort peber
4 hele nelliker
1/2 flaske rødvin
ca. 1/2 l hønsebouillon
olie til stegning
salt og peber

1/2 glas perleløg i lage (frys den anden halvdel ned til en anden god gang)
250 gr. champignon
100 gr. bacon

Serveres med ris, spelt eller med godt brød til.

Hvis du bruger en hel kylling, så parter den i passende stykker. Varm olien op til den er godt varm - jeg plejer at stege kyllingen på en pande, ellers synes jeg det brænder for nemt på, og brun kyllingestykkerne over det hele. Sæt dem til side. Hak løg, gulerødder, bladselleri og persillerod fint (0,5 cm x 0,5 cm) og svits det i en gryde med olie, salt, peber, timiankviste og laurbærblade. Når det er gyldent, så kom kyllingestykkerne ved, hæld rødvin over og spæd til med bouillon til stykkerne er næsten dækket af væske. Kom hel peber og nelliker i et thefilter, bind knude på og smid dem ned i. Sæt låg på og lad det hele småboble ved lav varme i mindst 45 minutter.

Når det er ved at være spisetid, så skær baconen i små stykker og steg den gylden. Skær champignon i kvarte (eller halve, alt efter størrelse) og steg dem gyldne. Fisk kyllingen op af saucen sammen med laurbærbladene og krydderiposen og sæt det til side. Blend saucen til passende konsistens, tilsæt evt. lidt kulør hvis det er for blegt. Kom kyllingen tilbage i saucen, tilsæt bacon, champignon og perleløg og lad det koge fem minutter inden du serverer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar