mandag den 26. oktober 2015

Vinterkrebinetter med sennep og cornichoner og rodfrugtfrikasséHer er en vinterlig version af krebinetter. Farsen får smag af sennep og finthakkede cornichoner (små syltede agurker), og dertil en frikassé af rodfrugter - her persillerod og gulerod, men du kan også sagens bruge pastinak hvis du kan lide det.

Krebinetter
500 gr. hakket kalv/flæsk
1 dl rasp
1 fintrevet løg
1 æg
1/2 dl mælk
1 stor spsk. sennep (Maille)
4 spsk. finthakkede cornichoner
salt, peber
Rasp til panering
æg til panering
ret så meget smør til stegning

Rodfrugtfrikassé
4 store gulerødder (eller 6 medium)
3-4 persillerødder (svarende til mængden af gulerødder)

3 spsk. smør
ca. 3 spsk. hvedemel
kogevand fra gulerødderne
1 dl fløde
2 spsk. hvid balsamico
2 spsk. citronsaft
salt, peber

Rør kødet godt og længe sammen med revet løg, mælk, rasp æg, sennep, cornichoner og salt og peber. Sæt det til side i 20-30 minutter. Konsistensen skal være lidt fastere end når du laver frikadeller.

Skræl gulerødderne og persillerødderne og skær dem i små tern - 0,5 cm x 0,5 cm, og kog dem i et par minutter i letsaltet vand. Fisk dem op og sæt dem til side.

Lav en opbagt sovs: Smelt smørret, kom mel i til det har suget alt smørret, og tilsæt grøntsagsvandet lidt efter lidt til du næsten har en passende konsistens. Pisk som en sindssyg, så der ikke kommer klumper i, det gør intet godt for smagen. Det kan være at du skal tilsætte lidt mere bouillon eller vand, for at få konsistensen rigtig. Tilsæt til sidst fløde og smag til med salt, peber, citron og hvid balsamico. Det skal smage lidt 'stærkere' end du umiddelbart synes, for når grøntsagerne kommer ned i, så er de næsten ferske, og rodfrugter har af natur en del sødme.

Paner krebinetterne: Form dem til fine runde bøffer - ligesom en hakkebøf, vend dem i først æg og så rasp, og steg dem i rigeligt smør på en pande til de er fine og brune.

Server med kartofler til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar