mandag den 5. oktober 2015

Daimis (parfait med daim)


Jeg har en stor svaghed for Daim. Faktisk har det været kærlighed ved første blik, og jeg er berygtet for at være afsindig lang tid om at spise en Daim. Daim er mandelkrokant/karamel dyppet i mælkechokolade. Og den der karamelkerne, den har bare den præcis helt rigtige smag... Daimis er en god ting - selvfølgelig. Jeg har eksperimenteret (uselvisk, naturligvis!) med at hakke Daim, tæve det med en kødhammer - men det bedste resultat opnås ved at blende/minihakke Daimen til et fint pulver. Så fordeles smagen optimalt i isen.

1/2 liter piskefløde
4 æggeblommer
4 spsk. rørsukker
4 daim (eller to dobbelte)

Kom hele molevitten  undtagen Daim i en røreskål og pisk til det har en konsistens som flødeskum. Kværn Daim til et mellemfint pulver i en minihakker eller blender eller lignende og vend det ned i den færdige ismasse. Frysetiden afhænger af din fryser, men efter en 4-6 timer bør den være frosset til en fin parfait. Smager VIRKELIG godt, bare som den er, men er også fin med et espressoshot på eller en karamelsauce (se nedenfor):

Karamelsauce - den nemme: 130 gr. karameller (Werthers echte - men de bløde, ikke karamelbolcherne!)
1/2 dl. piskefløde

Kog fløden op, smelt karamellerne i den under konstant omrøring. Husk at pille papiret af karamellerne først, ellers er det lidt ødelæggende for processen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar