Rabarber. En klar forårsbebuder. Jeg kaster mig frådende
over dem hvert forår. Jeg foretrækker at drysse dem med rigeligt sukker og bage
dem i ovnen, det giver en lidt mere fast struktur end hvis man koger dem i en
gryde – men det er jo en smagssag – og noget med, hvor meget tid man har og
sårn. Kombineret med enten hvid chokoladecreme – eller hvid toblerone-creme,
hvis man kan få fingre i sådan noget, og enten myesli eller nøddemakroner er
det simpelthen så englene synger. Faktisk kan det kun overgås af at blande
eventuelle rester af bagte rabarber med hvid chokolade, fryse det til is, og så
dumpe det ned i høje glas og overhælde det med hjemmelavet koldskål. Så dør man
vitterlig lidt. Cremen skal minimum laves 4-6 timer før den serveres, helst
dagen før. Müeslien kan du købe færdig, eller riste selv.
1 bundt rabarber1 dl æblejuice1 dl sukker (eller mere, efter smag og bundtstørrelse!)1 tom vaniljestang
Hvid toblerone-creme:2 ½ dl piskefløde200 gr. hvid toblerone (eller hvid chokolade)
Honningristet müesli
Rens rabarberne og skær dem i mundrette stykker. Læg dem i
et ovnfast fad, hæld æblejuice og sukker over – og eventuelt en tom vaniljestang.
Dæk fadet med folie og bag dem i ovnen ved 200 grader til de er passende møre.
Køl dem af.
Varm fløden op i en gryde. Tilsæt grofthakket hvid
toblerone, og rør til al chokoladen er smeltet, og det hele er en cremefarvet,
ensartet masse. Sæt det på køl i mindst 4 timer – det skal være gennemkoldt.
Når du skal servere din dessert, så tager du massen ud, og pisker den op med en
elpisker til det bliver en cremet og fluffy masse. Du skal passe på, at du ikke
pisker det for meget, så gryner det.
Læg honningristet müesli og bagte rabarber lagvis i et glas,
og kom den hvide creme på toppen. Velbekomme!
Tip
1/2 dl sesam
1/4 tsk salt
2 spsk honning med top
Ingen kommentarer:
Send en kommentar