Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
onsdag den 1. april 2015
Verdens dejligste æblekage
Det her er den bedste æblekage jeg kender. Den består af en rørt dej, som man trykker æblebåde ned i (de kan med fordel skrælles, hvis man ikke vil tykke i skrællerne bagefter) og så er den krydret med et tykt lag af kanelsukker med kardemomme, anis og stjerneanis. Det karameliser delvist i ovnen.
250 gr. rørsukker
250 gr. smør
3 æg
200 gr. mel
1 tsk bagepulver
2-3 æbler i både
1 dl kanelsukker
1 tsk anisfrø (hele)
6 stjerneanis (kun frøene)
10 kardemommekapsler
Pisk sukker og smør længe. Tilæt et æg ad gangen. Rør hurtigt men grundigt mel og bagepulver ud i æggemassen, og fyld den i en smurt springform (24 cm). Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde skiver, som du presser ned i dejen (på højkant). Mal eller stød anisfrø, stjerneanisfrø og de sorte kardemommefrø fra kardemommekapslerne til et groft pulver som blandes med kanelsukret og drysses rundhåndet over toppen af kagen. Bages ca 1 time ved 160 grader varmluft (tjek med en kødnål om kagen er bagt i midten - den skal komme op ren). Lad den køle lidt af, inden du sætter tænderne i den, ellers kan den gode bliver lidt vammel.
Etiketter:
bagning,
en lille kage til kaffen,
kage,
æbler
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar