Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
torsdag den 23. april 2015
Ramsløgssalt og ramsløgspesto
Stakkels ramsløg - de har det lidt ligesom havtornen. Engang TOTALT hypet og nu er det næsten nede i den totale glemsel. Det er det der med 15 minutes of fame - det gælder også for råvarer åbenbart. Nå, men det er synd, for det smager godt. Man behøver bare ikke at hælde det i alt for at give det et nordisk touch. Jeg snublede over et knaldtilbud på ramsløg i supermarkedet, så jeg havde en god anledning til at lave en gang ramsløgssalt - det holder læææænge i et tætsluttende beholder og ramsløgspesto.
Ramsløgssalt:
75 gr. frisk ramsløg
salt
Bred ramsløgene ud på en bageplade og tør dem ved 100 grader varmluft til de er helt tørre. Knus dem og bland dem med den ønskede mængde af salt - alt efter hvor meget salt du vil have i forhold til ramsløget. Du kan med fordel bruge noget forholdsvist fint salt - atlanterhavssalt fra Urtekram f.eks. - hvis det er for groft, så mislykkedes integrationen mellem salt og ramsløg ligesom. Fint salt som Maldon og lignende, det er spildt i denne sammenhæng.
Ramsløgspesto:
75 gr. frisk ramsløg
2 dl olivenolie
salt & peber
Hvor jeg normalt ikke står tilbage for at hælde nødder og ost og kapers i pesto, så synes jeg at ramsløgspesto er allerfinest når det bare er ramsløg og olie. Og salt og peber. Vask ramsløgene og blend dem med olivenolien, smag til med salt og peber (lad det stå lidt inden du smager det endeligt til, så saltet kan blive opløst). Det er rigtig fint at fryse i små beholdere og tage op og hælde over en pasta f.eks. eller en nystegt bøf.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar