mandag den 9. februar 2015

Hotdogs med svampemayo, tatarsauce og friterede løgringe




En hotdog er ofte en trist sag. Synes jeg. Sådan et blødt pølsebrød med en pølse i, der er lavet af 50 % kød. Meget trist. Man kunne lige så godt spise havregrød. Men. Hvis man ulejliger sig med at fremskaffe nogle ordentlige pølser (Netto har f.eks. nogen fra Løgismose som er rigtig gode) og komme dem i et ordentligt brød, dvs. hjemmebagt, så begynder det at ligne noget. Hvis man så tilføjer lidt lækre saucer og friterer løgringene selv, så er det næsten, så man kan holde en lille fest. Man kan næsten bruge en hvilkensomhelst brødopskrift til pølsebrød (f.eks. burgerboller), det behøver ikke være nedenstående, som er lidt tids- (men ikke arbejds-) krævende.

Hotdogbrød:
1. dag fordej:
200 gr. mel
200 gr. vand
10 gr. gær

Surdejsfordej:
220 gr. fuldkornsmel
220 gr. vand
1 1/2 dl surdej

2. dag
1/2 l vand
1 kg mel
28 gr. salt

Dag 1: Rør fordejen og surdejsfordejen sammen, dæk dem til og stil dem til næste dag. Almindelig stuetemperatur er fint (det må ikke være for koldt, så sker der ingenting, og hvis det er for varmt, så slår man det hele ihjel).

Dag 2: Næste dag blander man fordejen, 400 gr. af surdejsfordejen og vandet sammen og ælter mel og salt i. Sørg for at der ikke er klumper af tørt mel. Lad det stå tildækket i 2-3 timer, til det er hævet flot op. Fugt  hænderne, og vend dejen om (løft op i den, og læg den sammen igen et par gange). Lad den stå i ca. 2 timer mere. Form nu pølsebrødene - brug ekstra mel, dejen er meget våd, og det skal den være. Form lange pølser der passer i en bradepandes bredde og ca er 5 cm. brede. Læg dem med lidt mellemrum, drys mel på siderne, så de ikke vokser sammen. Skær dem over i passende stykker, og drys lidt mel i snittet. Lad dem hæve tildækket i ca. 1 time, og bag dem så i en 250 grader varm (forvarmet) ovn i ca. 17 minutter. Disse bliver sprøde, hvis du vil have dem bløde, så kom en bradepande med kogende vand ind i ovnen, så der dannes damp.

Mayonaise:
2 æggeblommer
3 dl majsolie
3 tsk. hvid balsamico
2 spsk. citronsaft
2 tsk. god sennep
1/2 tsk salt (mindst,  men smag dig frem)
peber

Tatarsauce:
1 dl mayonaise
3 spsk. finthakkede kapers
1 lille finthakket skalotteløg
2 spsk. finthakkede agurker - f.eks. de her eller cornichoner
2 spsk. purløg

Svampemayo:
4 spsk. hakkede, tørrede svampe
3/4 dl mayonaise

Start med mayonaisen. Det er ikke svært at lave mayonaise, sørg for at ingredienserne har nogenlunde samme temperatur og brug en røremaskine for fuldt blæs eller en elpisker. Bland æggeblommer med balsamico, citron, sennep og salt. Tilsæt nu olien lidt af gangen, en lille smule i starten, og så i en tynd stråle, til al olien er absorberet. Færdig.

Til tatarsaucen blander du alle ingredienserne. Smag til.

Til svampemayo skal du overhælde de hakkede svampe med kogende vand - lige så de er dækket. Lad dem stå i mindst 10 minutter. Kom svampene ned i mayonaisen, smag evt .til med lidt mere hvid balsamico og citron.

Friterede løgringe:
2 løg i tynde ringe
mel
olie til friture (jeg bruger majsolie)

Varm olien op til den er rygende varm. Brug en gryde med høje sider. Olien er varm nok, når den syder om træenden af en tændstik (eller en trægrydeske). Skil løgringene ad og pudr dem godt med mel. Kom en portion (en lille håndfuld) i ad gangen, friter og tag dem op. De skal have mindre end man tror, og hvis de bliver for mørke, så bliver de bitre. Friter dem allesammen, og drys med salt LIGE inden servering (ellers klasker de sammen).

1-2 poser med pølser (en voksen bliver MÆT af to)
1 hakket skalotteløg
1 portion syltede agurker.

Saml. Spis. Nyd!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar