torsdag den 12. februar 2015

Kogt torskerogn


Okay. Hvor kedeligt kan det lige blive - kogt torskerogn. Tænker du måske. Hvis du aldrig har smagt frisk torskerogn, men kun kender den på dåse, så skylder du dig selv at løbe ned i nærmeste supermarked med en fiskeafdeling - eller fiskehandler, hvis du er så heldig at have en i nærheden! - og købe torskerogn. Det smager formidabelt godt.

1/2 kg frisk torskerogn
1/2 citron
2 laurbærblade
1 tsk. hele sorte peberkorn
1 spsk. salt
3 spsk. lagereddike

Hvis du er meget påpasselig, så behøver du ikke at pakke din rogn ind i bagepapir før du koger den, men så er det MEGET vigtigt at du hele tiden holder øje med gryden. Vandet må kun lige skælve, ellers risikerer du at rognen popper/sprænger. Pak rognen ind i bagepapir og kom den i en passende gryde, hvor den kan ligge fladt. Fyld vand på så det dækker, og tilsæt citron i skiver, laurbærblade, peberkorn, salt og eddike. Varm vandet op til det næsten koger.


Det er svært at angive en nøjagtig kogetid, fordi der er stor forskel på størrelsen af  'bukserne', som rogn-stykkerne hedder. På billedet er det en stor torskerognsbuks der vejer 1/2 kg.  Den fik lov til at simre lige så stille i 20 minutter, og så tog jeg den af varmen og lod den trække 1/2 time i vandet, før jeg pakkede den ud. Du kan teste om rognen er færdig ved at skære den over - selvom jeg ellers er stor tilhænger af rå fisk i alle afskygninger, så er torskerogn med en rå kerne IKKE sagen.

Lad rognen køle af i køleskabet, og spis i tykke skiver på rugbrød, dryppet med citronsaft og med en god mayonaise og salt og peber.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar