søndag den 15. februar 2015

Tunsalat med oliven, feta og fougasse-brød



Vi får fisk en gang om ugen, men jeg er ikke nogen ørn til at finde på nye spændende fiskeretter. Måske allermest, fordi fisk er dyrt så snart man bevæger sig ud over fisk som laks, fiskefilet og fiskefrikadeller. Tunsalat kan være en dejlig variation. Køb en dåsetun som er lidt bedre end den billigste, for den smager SÅ meget bedre (faktisk kan det næsten ikke sammenlignes). Brødene heder fougasse - eller formen gør, og er et fint alternativ til det ellers obligatoriske hvidløgsflutes. Det skader heller ikke at både oliven og feta er af en god kvalitet (Løgismose har en rigtig god en i Netto, ellers prøv den tyrkiske ost der hedder domyati, som har en mild og cremet smag, hvis du ikke bryder dig om feta. Glem alt om mærkelige salattern, især hvis det er light-tern. Så kan du lige så godt strø lidt viskelæder ud over salaten). Til fougasse-brød kan du med fordel lave dejen dagen før og lade den overnatte i køleskabet, men du kan også sagtens bage dem samme dag.

3 æg
1 glas af dine yndlingsoliven
150 gr. feta
2 små hjertesalat
2 røde peberfrugter
100 gr. stilktomater
1 dåse majs (du kan også bruge frosne, men jeg synes dåsemajs smager bedst her)
2 dåser tun

Kog æggene så de er, som du kan lide dem (jeg lægger dem i koldt vand med lidt eddike, og når de koger så får de 7 minutter, så er de done). Striml salaten fint, og læg den nederst i en stor skål. Fordel peberfrugter skåret i stimler, majs, tomater skåret i kvarte og tun over, til sidst oliven, feta og æg. Hvis du vil, kan du servere en olie/eddike-dressing til, eller en dressing af cremefraiche, salt, peber og tørret dild.

Fougasse-brød:
10 gr. gær
4 dl
10 gr. salt
100 gr. durummel
400 gr. tipo 00-mel

(fortvivl ikke hvis du kun har almindeligt hvedemel, så brug bare det i stedet)

Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og alt melet lidt efter lidt. Du kan enten røre dejen på maskine, eller i hånden. Hvis du har mulighed for det, så sæt dejen på køl natten over, og form den så næste dag: Del dejen i 6 lige store stykker, som du trækker ud til ovaler. Skær et mønster i dem (lige som blade på et træ) og hiv snittene lidt fra hinanden, så de ikke vokser sammen når brødene hæver. Hvis du har travlt, så giv dem 20 minutter i en 30 grader varm ovn, hvori du har sat en bradepande med et par dl kogende vand, så det damper. Tag dem ud. Hvis du har god tid, så kan du bare lade dem hæve indtil de er hævet fint op, 1-2 timer, alt efter hvor varmt der er i dit køkken. Varm ovnen op til 250 grader. Bag dem i 10-12 minutter. Lad dem køle af så man kan bide af dem uden at få forbrændt munden, og spis.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar