mandag den 23. februar 2015

Krapfen - tysk fastelavnsbagværk


HVIS  man nu skulle gå hen og blive træt af fastelavnsboller i den korte fastelavnsbollesæson, så kan man variere lidt med dem her. Krapfen er en form for tysk fastelavnsbagværk, som bliver stegt i fedt (olie). Og så er det gode jo ved dem, at ingen kender dem i Danmark, så man kan sagtens servere dem selvom det ikke er fastelavn. Vi fik dem i mit barndomshjem EN gang om året, og jeg elskede dem. Jeg har ændret lidt i opskriften (oh, helligbrøde) og tilføjet mere sukker og lidt citronskal. Der bliver en KÆMPEportion af nedenstående opskrift, til gengæld holder de sig friske og sprøde i op til 3 dage - hvis du opbebarer dem utildækket ved stuetemperatur (uden flormelis på).

200 gr. blødt smør
200 gr. sukker (gerne vaniljesukker (sukker der har trukket med tomme vaniljestænger)
2 tsk. vaniliesukker
1 citron (revet skal)
500 gr. hvedemel
4 tsk. bagepulver
1/2 dl mælk

Majsolie eller lignende til friturestegning
Flormelis til drys.

Rør smør og sukker med fintrevet citronskræl. Pisk det længe og skummende, tilsæt derefter et æg ad gangen, derefter mel, bagepulver og mælk. Dejen skal være ret fast.

Varm olien op i en mellemstor, helst tykbundet, gryde. Den er varm nok når den syder omkring en tændstik eller skaftet af en grydeske. Form små klumper af dejen med en theske eller en barneske og lad dem dumpe ned i det varme fedt. Vend dem lidt rundt med en hulske, så de er jævnt brune over det hele. Pas  på, at de ikke bliver for mørke. Tag dem op og lad dem dryppe af på avispapir. Spis dem gerne lune, drysset med et tykt lag flormelis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar