lørdag den 21. februar 2015

Kylling paneret i kokos med tabbouleh

 

 
Man kan panere kylling i alt muligt, det er næsten kun fantasien der sætter grænsen, prøv f.eks. sesam eller cornflakes. Her er en version paneret i kokosmel og bagt i ovnen, dertil en gang tabbouleh, dvs. en kold mellemøstlig salat med bulgur, grønt, krydderurter og frugt. Du kan variere frugt og grønt som du lyster, og hvis du er typen der går bagover i bro hvis der er frugt i din mad, så kan du bare udlade det. Jeg serverede kokostopping til, denne gang lavet med ca. 2 dl kokosmel i stedet for frisk kokos (tilsæt lidt kogende vand for konsistensen).

6-8 kyllingelår
ca. 3 dl. kokosmel
salt/peber
smør

3 dl kogt bulgur (dvs. ca 1 1/2 dl rå, kog efter anvisning på pakken)
1 lille skalotteløg
saft af 1/2 citron
3 spsk. olivenolie
1 peberfrugt i små tern
1/2 bundt bredbladet persille
1/3 bundt koriander
1/2 granatæble
1 dl store lyse rosiner

Krydr kyllingelårene med salt og peber. Paner dem derefter ved at vende dem i kokos. Hvis du gerne vil have paneringen til at sidde rigtig godt fast så kan du vende lårene i æg eller æggehvide først. Tryk kokosen godt fast, læg lårene i et ovnfast fad, kom en smørklat ovenpå og sæt dem i en 200 grader varm forvarmet ovn i 20-30 minutter (tjek at de er gennemstegte før du tager dem ud).

Tabbouleh: Bulguren skal være kold, når du skal lave salaten, ellers klasker det hele sammen. Vend bulgur med citronsaft, olivenolie og finthakket skalotteløg. Kom peberfrugt skåret i fine tern ned i, og hak persillen og korianderen fint. Hvis du har en eller to stængler frisk mynte, så kan du også komme dem ned i. Pil kernerne ud af granatæblet og vend det hele sammen med rosinerne. Server straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar