onsdag den 18. februar 2015

Labskovs

 

Jeg er vist ude i noget 'gammeldaws dansk mad'-tema for tiden... Labskovs er også en overset klassiker, en fin simreret, som passer sig selv på komfuret. Det smager rigtig godt, rygende varmt, serveret med koldt smør, rødbeder og purløg til. Til gengæld er retten virkelig ikke fotogen!

Portionen her rækker til minimum 7 personer

1 kg. oksekød - f.eks. bov, bryst eller lignende
2 store løg
1 spsk. salt
4 laurbærblade
1 tsk. hele nelliker
2 tsk. hel sort peber
4 kviste timian
2 kg melede kartofler (mos-kartofler)
Til servering: Smør, rødbeder, et bundt purløg klippet i små stykker

Skær kødet ud i mellemstore tern på en-to cm. Kom i gryden og kog op i koldt vand, så det dækker. Skum overfladen, hvis der er urenheder. Hvis ikke, så kom løgene, skåret i tern, i og salt og laurbærblade samt timiankviste. De hele krydderier kan du komme i et thefilter inden du kommer dem ned i gryden, lige i denne ret kan det godt være ret ødelæggende hvis man uforvarende kommer til at tygge på en nellike eller et helt peberkort. Kog løg og kød i 1 1/2 time, fisk krydderierne op, og tilsæt herefter kartoflerne, som du har skrællet og skåret i halve skiver eller tern. Kartoflerne skal være knapt dækket af vand. Lad det koge mindst 1/2 time til kartoflerne er møre. Hvis der er meget suppe i gryden så skal du tage det fra nu, ellers ender du med noget der ligner kartoffelsuppe. Konsistensen skal være som en lidt tynd kartoffelmos med mange møre stykker kød i. Tag et piskeris og giv kartoflerne og kødet nogle tæv, indtil kartoflerne er delvist mosede.

Tag af varmen og server med iskoldt smør i store klumper, rødbeder og fintklippet purløg. Det er comfortfood af højeste karat - og det mætter forbløffende godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar