Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
søndag den 29. marts 2015
Hyldeblomstsaft
Hyldeblomstsaft er et must - ikke kun, fordi vi har adskillige hyldetræer blomstrende på vores grund. Det er så meget et must, at ungerne da de var 6 og 4 præsterede at komme ind til mig med en stor gryde af hyldeskærme for nu synes de at jeg skulle i gang. Der bor mange interessante dyr i hyldeskærmene, hvis du vil undgå det værste, så pluk dem i regnvejr. Så bliver du til gengæld ret våd. Men hvad gør man ikke...
1 grydefyld hyldeskærme - 300- 350 gr i vægt minimum
1 1/2 kg rørsukker
1 1/2 l vand
3 citroner (ikke overfladebehandlede)
20 gr. citronsyre (1 brev)
Kog vand og sukker til en sukkerlage og tag det af varmen. Tilsæt herefter den gule skræl fra citronerne (skræl den af med en kartoffelskræller). Skær alt det hvide af citronerne, og skær dem i tynde skiver, kom det ned i. Klip de grove stængler af hyldeskærmene og kom blomster og citronsyre ned i den varme vædske. Lad det trække under låg til lagen er blevet helt kold, og derefter skal saften trække 4-5 dage på køl. Dæk det godt til, og sørg for at blomsterne er nede i lagen - læg eventuelt en tallerken ned, så de bliver trykket ned.
Saften sies - eventuelt gennem et viskestykke, hvis du er sart. Hæld den på skoldede flasker. Saften holder mange uger pga. det høje sukkerindhold. Hvis du vil have længere holdbarhed eller være helt sikker, så kan du skylle glasset i atamon og tilsætte en tsk. atamon til lagen. -Du kan også fylde saften på plasticflasker og fryse den ned, og tage op når du har lyst til hyldeblomstsaft.
Blandingsforholdet er ca 1:4.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar