lørdag den 21. marts 2015

Kyllingefrikadeller med oliven og soltørret tomat


Kyllingefrikadeller er en fin ting. De har en meget mere neutral smag end almindelige frikadeller, og de er mere lette i det. De er også meget taknemmelige at smagssætte med alt mellem himmel og jord - pistacienødder, fetaost, krydderier, chili - kun fantasien sætter grænsen. Her er en variant med sorte oliven og soltørret tomat. Jeg serverede risnudelsalat til - denne gang uden peberfrugt.

500 gr. hakket kyllingekød (f.eks. fra hopballe.dk)
1 æg
1 løg, revet eller hakket fint
1/2 dl rasp
3 spsk. soltørret tomat i olie, hakket fint
1 dl sorte oliven, hakket groft

Bland farsen godt sammen, juster eventuelt konsistensen med vand eller mælk hvis den bliver for fast. Hvis du har en røremaskine, så kan du med fordel røre din fars grundigt (5 minutter for fuldt skrald) på den, det gør en stor forskel for konsistensen synes jeg. Til sidst rører du tomater og oliven i, og lader farsen hvile mindst en halv time. Form frikadeller af den, og steg dem i ret varm olivenolie til de er gennemstegte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar