Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
lørdag den 21. marts 2015
Kyllingefrikadeller med oliven og soltørret tomat
Kyllingefrikadeller er en fin ting. De har en meget mere neutral smag end almindelige frikadeller, og de er mere lette i det. De er også meget taknemmelige at smagssætte med alt mellem himmel og jord - pistacienødder, fetaost, krydderier, chili - kun fantasien sætter grænsen. Her er en variant med sorte oliven og soltørret tomat. Jeg serverede risnudelsalat til - denne gang uden peberfrugt.
500 gr. hakket kyllingekød (f.eks. fra hopballe.dk)
1 æg
1 løg, revet eller hakket fint
1/2 dl rasp
3 spsk. soltørret tomat i olie, hakket fint
1 dl sorte oliven, hakket groft
Bland farsen godt sammen, juster eventuelt konsistensen med vand eller mælk hvis den bliver for fast. Hvis du har en røremaskine, så kan du med fordel røre din fars grundigt (5 minutter for fuldt skrald) på den, det gør en stor forskel for konsistensen synes jeg. Til sidst rører du tomater og oliven i, og lader farsen hvile mindst en halv time. Form frikadeller af den, og steg dem i ret varm olivenolie til de er gennemstegte.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar