Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
onsdag den 18. marts 2015
Øllebrød
I princippet er øllebrød jo ikke mad, det er en straf. Eller mad til babyer, som ikke skal have alt for meget gluten. Det glider fint ned, det skal bare ikke være for tykt. Man kan også komme revet citron eller appelsinskal eller -saft i, hvis man synes. Det gør jeg ikke.
500 gr. lyst rugbrød
3 flasker maltøl (nisseøl)
1 stang hel kanel
1 dl muscovadosukker
Skær rugbrødet i tern med skorpe og det hele på, og lad det bløde op i gryden med 2 flasker maltøl og kanelstangen i ca 15 minutter. Kog det op og lad det småkoge ca 15 minutter - pas på at det ikke brænder på! Pisk det ud med et piskeris - hvis du vil have det helt glat, så kan du blende det eller køre det gennem en sigte. Juster konsistensen med den sidste flaske maltøl, og tilsæt 1 dl mørk sukker. Violá!
Øllebrød fryser fint, det skal bare røres/fortyndes lidt med vand når man varmer det op igen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar