torsdag den 5. marts 2015

Broccolisalat med bacon og pistacienødder og tranebær


 
 
Det her er en fin tilbehørssalat som kan få de fleste til at spise broccoli (utroligt, hvad bacon kan gøre). Den er i særklasse god til grillet kød, hvor den giver fint modspil, men kan også være en velkommen variant til klassikeren "kogt broccoli".
 
 
500 gr. broccoli

1/2 lille løg i fine tern
1 dl græsk youghurt
2 spsk. god mayonaise (jeg sværger til Hellmans - du kan også lave hjemmelavet mayonaise)
1 spsk. hvid balsamico
1 tsk. honning
salt, peber
1 dl saltede og ristede pistacienødder
1 dl tørrede tranebær
100 gr. bacon (prøv det fra Aalbæk, det er fantastisk!) i små tern

Del broccolien i små buketter - de skal være til at få ind i munden. Vask buketterne under rindende vand, dræn dem og hæld kogende vand over så det dækker. Lad det stå i et par minutter, og hæld det så fra. Lad dem køle af.

Skær bacon i små tern, steg det sprødt og sæt til side.

Lav nu dressingne: Bland youghurt og mayonaise med balsamico, honning, salt og peber - spar på saltet, bacon og nødder salter mere end du tror. Smag til. Det skal være en lille smule sødligt, med et godt modspil fra eddiken. Kom det finthakkede løg i. Vend den afkølede broccoli ned i, sammen med tranebær. Drys bacon og nødder oven på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar