onsdag den 11. marts 2015

Twix-kage



Den gode klidmoster lavede for nogle år siden millionaires shortbread. Den skulle jeg da også lige prøve - og jeg havde nær fået hensat både familie og arbejdsplads i et semi-permanent sukkerchok. KORS, det er sødt, og skal nydes i små bitte konfektagtige stykker - så er det til gengæld også ret godt. Men jeg begyndte at fantasere om en kage lidt ligesom Twix (dem der kan huske dengang de hed Raider, rækker hånden op!), og fandt på dem her. Åh, de er gode, men igen, tænk det som nærmest konfekt (eller netop en chokoladebar) for man holder ikke til at spise det i store stykker. Og læg så lige mærke til det snedige karamelshortcut - i stedet for at stå og koge på karamellem i timevis så smelter man simpelthen en pose færdige karameller ned i noget fløde (og lukker øjnene FAST i for varedeklarationen. Man må vælge sine kampe med omhu!)

125 gr. hvedemel
40 gr. sukker
90 gr. smør

130 gr. karameller (Werthers echte - men de bløde, ikke karamelbolcherne!)
2 spsk. piskefløde

100 gr. lys chokolade (jeg brugte callebaut, men brug hvad du har. (Marabou er ikke chokolade))

Start med bunden: Bland mel og sukker sammen, og riv det iskolde smør med et groft rivejern ned i. Ælt det sammen til en fast dej, uden at tilsætte væske. Den skal være akkurat samlet. Kom den i en frysepose, og læg den på køl i en time.

Tag den ud og rul den ud - du kan gøre det i fryseposen, hvis du ikke har lyst til at bøvle med mel og bagepapir og dej der hænger fast i bordet. Den skal være ca. 20 x 35-45 cm. og sørg for at det bliver nogenlunde lige, den skal nemlig lægges oven på hinanden når den er bagt. Læg dejen (uden frysepose, tak) på et stykke bagepapir og prik den tæt med en gaffel. Bag den i en forvarmet ovn (190 grader i 10-12-15 minutter - hold øje med den). Tag den ud, og lad den køle helt af inden du piller ved den.

Smelt imens karamellerne i fløden. Det går hurtigt, men du skal være over det, så det ikke brænder på. Når det er smeltet sammen til en homogen masse, smøres den hurtigt ud over hele dejstykket - husk ender og kanter. Del dejen i to, og læg den ene halvdel over den anden (så det bliver: dej, karamel, dej, karamel. Tryk den forsigtigt på plads, uden at knække den, og uden at karamellen går af, dvs. du skal gøre det med det samme. Lad kagen køle lidt af.

Smelt chokoladen i vandbad, og hæld den over kagen. Når chokoladen er stivnet, så skær den i stykker i ønsket størrelse. Kagen opbevares ved stuetemparatur - men den kommer ikke til at leve ret længe...!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar