fredag den 27. marts 2015

Pæretærte


Jeg er sådan en, der er rigtig god til at købe frugt. Det ser så pænt ud, og jeg er helt sikker på at jeg nok skal få det spist. Men det går det så ikke så godt med, jeg glemmer det, og så stå man pludselig der med nogle trætte frugter. Denne tærte er lavet med friske modne pærer. Jeg brugte en form på ca. 24 cm.

Mørdej:
220 gr. blødt smør
80 gr. rørsukker
1/2 tsk. salt
50 gr. blendede mandler med skal
1 æg
225 gr. hvedemel

Fyld:
100 gr.  smør
1 dl sukker
1 dl vaniliesukker (sukker, der har trukket med tomme vaniliestænger i )
2 æg
2 dl hvedemel

4 pæne modne pærer

Begynd med mørdejen: Rør sukker, smør salt og mandler grundigt sammen, tilsæt æg. Nu skal hvedemelet i, og så skal det kun lige akkurart røres sammen så det danner en klump. Hvis du rører for meget i dejen når der er mel i, så mister den sin sprødhed og bliver sej i stedet. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir i ca 2-3 mm tykkelse, så det passer til din tærteform, og sæt dejen på køl i mindst en time.

Tag dejen ud, og læg den i en smurt tærteform, tryk den godt fast og prik den grundigt med en gaffel. Kom sølvpapir hen over, og fyld op med ris eller bønner eller lignende (man kan godt bruge risen flere gange til at bage med). Bag bunden i en 180 grader forvarmet ovn (varmluft) i ca. 20 minutter. Tag den ud.

Til fyldet skal du smelte smørret og lade det køle af. Pisk æg og sukker sammen og vend smør og hvedemel ned i æggemassen. Hvis du vil kan du også tilsætte lidt revet citronskal eller andre 'parfumer'. Hæld fyldet ned i tærteformen med den bagte bund, og skræl og halver pærerne (hvis du gør det lang tid i forvejen skal du lægge dem i vand med lidt citron, ellers bliver de brune). Tryk pærerne ned i fyldet og bag tærten ca. 20 minutter i 180 grader varmluft.

Lad tærten køle lidt af inden du spiser den, ellers løber fyldet ud - og så smager varm pæretærte lidt vammelt. Jeg synes NÆSTEN ikke man kan spise den uden lidt letpisket flødeskum til....




Ingen kommentarer:

Send en kommentar